Verzió Filmfesztivál: Magyar dokuk

sm-imadsag_megfaradtaknak_jelenetfotok_00

17:00 Imádság megfáradtaknak / Elmúlt, oszt jól van
A program nyitásaként két rövidfilmet vetítünk. Az Imádság a megfáradtakban Stark Ádám autizmus spektrum zavarral élő előadóművész készül versmondásra, édesanyja, Judit pedig vers költői képeit rajzokként fordítja le.
Az Elmúlt, oszt jól van az Ózdi Kohászati Üzemekben egykor dolgozó munkásnők múlthoz kötődő nosztalgikus viszonyát mutatja be személyes történeteken és tárgyi emlékeken keresztül egy egész családi közösségi működésbe engedve betekintés.
Ingyenes
18:00 A döntés
Murakeresztúr egész közössége nagy becsben tartja Róbert atyát. Kezdeményezései nagy szerepet játszanak a falu fejlődésében, futballtudása pedig nélkülözhetetlen a csapat számára. A papnak azonban élettársa és három gyermeke van. Ugrin Julianna és Vizkelety Márton rendezők személyes történeten keresztül visznek filmre egy rendszerszintű jelenséget, amely világszerte állít nyomasztó dilemma elé papokat.
Jegyár: 500 Ft
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!
20:00 KIM
Kapronczai Erika rendező tíz évvel ezelőtt találkozott Kim Corbisier először, akkor egy rövidfilmet akart forgatni vele. Rögtön kiderült, hogy Kim nagy bajban van. Kapronczai végül Kim metadonfüggéssel való megküzdéséről, a leszokás folyamatáról kezdett dokumentumfilmet készíteni. Ez is befejezetlen maradt. Néhány hónappal azután, hogy a rendező megismerte, Kim öngyilkos lett. Huszonhét évesen, mint a szupersztárok. Kicsi, de rendkívül erős életmű maradt utána.
Jegyár: 500 Ft
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!