A projektről

A MASZK Egyesület “Tarján felett az ég – Megálló” közösségépítő projekt az Európai Unió támogatásával jött létre, jelenleg  Szeged Város Önkormányzatának támogatásával működünk.

Szeged Tarján városrésze a “panelprogram” után közösségi programot is kapott. A közel 30 éves MASZK Egyesület (www.maszk.hu), a térség meghatározó független művészeti műhelye új programot indított 2014 januárjában, hogy szervező tudása, tapasztalata, empátiája segítsen a városrész életének felpezsdítésében. Ugyanilyen fontos volt az Egyesület számára, hogy megismerje azokat, akik nem jutottak még el programjaira, hogy közösség és közönség egyszerre alakuljon, fejlődjön.

A Megálló Közösségi Házban lehetőséget biztosítunk minden korosztály számára a találkozásra és ismeretszerzésre tematikus klubfoglalkozások (kézműves műhelyek, fejlesztő foglalkozások, jóga, filmklub, sport), tanácsadási órák (pszichológiai, jogi, lelki gondozás) keretében. A kikapcsolódásnak teret adva pedig számos szabadidős programból válogathatnak a hozzánk betérők. A házunk udvarán közösségi kertet alakítottunk ki, ahol a városi embereknek is lehetőségük nyílik arra, hogy természet közeli életmódot folytassanak. A városi kiskertünk egyfajta kulturális térré vált az évek során, ugyanis minden nyáron szabadtéri filmvetítéseket szervezünk, továbbá egész napos programokat valósítunk meg helyi civil szervezetekkel együttműködve.
Folyamatosan együtt dolgozunk más civil szervezetekkel és egyben fontos része az alkotómunkánknak, hogy más szervezeteket is befogadjunk, helyet adva nekik programjaik megvalósításához.
Szívesen dolgozunk együtt önkéntes segítőkkel, akik rendszeresen bekapcsolódnak rendezvényeink előkészítésébe, lebonyolításába, ezáltal is közvetítő szerepet vállalva a közösségi aktivitáshoz. Önkénteseinknek igyekszünk olyan munkát találni, ami nem csak számunkra hasznos, hanem ők is hasznosnak érzik.

 

Fő foglalkozásaink

 

megallo_icon szabadido_icon tanacsadas_icon kert_icon