Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Színműhely Produkció – Átrium (Budapest): Nassim Soleimanpour: Fehér nyuszi, vörös nyuszi

Kisszínház 2019.10.28. 19:00

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.
A már több mint ötven nyelvre lefordított, Indiától Dániáig, Új-Zélandtól Kanadáig számos országban hallott szöveget olyan kiváló színészek is előadták már, mint Whoopi Goldberg, John Hurt, Nathan Lane, David Hyde Pierce, Alan Cumming, F. Murray Abraham, az operaénekes Joyce DiDonato vagy a filmrendező Ken Loach. Magyarországon eddig Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Balsai Móni, Scherer Péter, valamint a 29. THEALTER fesztiválon Medveczky Balázs játszotta a több nemzetközi színházi fesztiválon díjat nyert darabot.
Ezúttal a szegedi születésű Hevér Gábort láthatják a Színész szerepében.


„Talán épp ez biztosítja a darab sikerét az egyedi alapötlet mellett: a magját képező történet annyira enigmatikus, hogy akárhányféle múlttal, politikai berendezkedéssel, jelenlegi vagy múltbeli társadalmi problémákkal rendelkező országban is veszik elő, a közönség annyiféleképpen érezheti magára vonatkoztathatónak az egészet.”
Kovács Bálint: Alföldi Róbertnek volt egy rémálma, most valóra váltották, Index


„100/100. Rég vágott pofán ennyire színdarab. Bár ezt nem is nevezném színdarabnak, inkább egy kísérlet, aminek a színésszel együtt vagyunk részesei. Kicsit sem kisebbítve Alföldi érdemeit, de azt hiszem kijelenthetem: nyugodtan el lehet menni, akárki játssza majd a jövőben, ez a szöveg annyira erős, hogy körülbelül lehetetlen lenne elrontani.”
@szinhazajanlo, Instagram


„Ahogy a nyuszikísérlet kibontakozik, úgy egyre inkább süppedve a székbe azt érzem, itt biza emberkísérlet lesz a végére. Nem is akármilyen lélektani hadművelet, de hogy ennyire fájjon, az eszembe sem jutott volna.”
Erika: Fehér nyuszi, vörös nyuszi – Átrium Színház, csokibonbon.hu
15 éven felülieknek!

Jegyár: 4900 Ft és 3900 Ft

Jegyvásárlás:
- online a jegy.hu-n
- a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában: Stefánia 6., nyitva tartás: hétfő–péntek 10:00–17:00, szombat 10:00–12:00, tel.: 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716, email: ticket@szinhaz.szeged.hu

A program a szegedi MASZK Egyesület szervezésében, a Szegedi Nemzeti Színházzal együttműködésben jön létre.Az előadás a szerző, az Aurora Nova, Berlin és a Mayer–Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.
A Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabot eredetileg a Volcano Theatre mutatta be a Necessary Angel társulattal és Wolfgang Hoffmann-nal közös előadásban, Daniel Brooks és Ross Manson dramaturgiai közreműködésével.
Az Átrium és a Színműhely Produkció előadása a darab magyarországi ősbemutatója.
Felek fenntartják a stáb és az előadó változtatásának jogát.
Előadja: Hevér Gábor
Fordította: Ugrai István
Társfordító: Krámli András
Műszaki munkatárs: Czibor Attila
Produkciós munkatárs: Hajdu Bence
Producer: Szilágyi Mária, Zsedényi Balázs
Turnémenedzser: Szilágyi Mária

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006