Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Orlai Produkciós Iroda-FÜGE Produkció: Egyasszony

Régi Zsinagóga 2016.05.05. 19:30

„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás.
„Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.” – nyilatkozta Mácsai Pál a könyvről.
Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.
Az előadást a 7 óra 7 színházi portál beválasztotta a tavalyi év legfontosabb 40 előadása közé, Tenki Réka nagyszerű alakítását pedig az összes kritika kiemeli.

A MASZK Egyesület „Szólóban 2016” sorozatának nyitó darabja.

UPDATE február 16: az előadásra a jegyek elfogytak!

Belépőjegy: 2500 Ft
Február 2-tól elővételben megvásárolható tarjáni Megálló közösségi házunkban a Budapesti krt. 23. alatt!
Nyitva tartás:
Hétfő 14:00-20:00
Kedd 8:00-13:00
Szerda 15:00-20:00
Csütörtök 13:00-20:00
Péntek 9:00-12:00
Szombat 9:00-13:00
Így munkaidő után is lesz lehetőség jegyet vásárolni.
A Megálló megközelíthető a 10-es és a 19-es trolival, a 84-es és a 90-es busszal, egy kis sétával pedig a 3-4-es villamossal is.
Hétfőn (február 1.) a jegyárusítás szünetel.

Megvásárolható elővételben január 25-től munkanapokon 10.00-15.00 óra között az Emmaroz Szalonban (Stefánia 6.)

"Az Egyasszony igazi művészi csodájának mégsem az élet brutalitásának megmutatását gondolom. Sokkal erősebbnek érzem benne azt az erőt, amivel ez a nő elviseli, és végül is legyőzi a sorsot. Fejlődéstörténet, ha tetszik nevelődési regény ez. Egy ember öntudatra ébredésének, felnőtté válásának története. Szenvedések, csalódások tapasztalatként épülnek személyiségébe. Vagy még inkább segítik az önmegismerésben. Sodródásai vezetik el oda, hogy végül is ne hagyja magát, hogy megértse: kezébe is veheti élete irányítását."
Zappe László: Nevelődési regény

"Tenki Réka lendületes alakítása az elmondott események érzelmi telitettségéhez képest szinte végig visszafogott. Nem játszik rá, helyet hagy a szövegnek, ezáltal a feszültség végig rejtve marad, hagyja, hogy dolgozzon a közönség képzelete. A néző már rég ordibálna, zokogna, csapkodná a fejét a falba – miközben a színésznő számára még mindig van tér a fokozáshoz. A finom hangulati változások, a szereplő lassú fejlődésének ábrázolása lenyűgöző: szinte észrevétlenül lesz a kiszolgáltatott lányból önálló, felnőtt nő."

Hajnal Márton: Csoda született

"Az Egyasszony rendszerkritikája rezsimfüggetlen. A kórházakban folyamatosan teljesítménykényszeres anyuka alakján keresztül jelenik meg, aki szeretne bocsánatot kérni, amiért nem tud egészséges babát szülni, amiért nem tudja időben elkezdeni a vajúdást, és aki boldog, ha végre „jól teljesít”, amikor a nővér parancsára sok tejet tud lefejni.
Nemcsak a kortárs problémákra való reagálás, de emiatt is fontos előadás az Egyasszony. Mert arról a mindennapi elnyomásról és hatalomfetisizmusról beszél, ami talán a diktatúra örökségében gyökerezik, talán nem, és mélyen átjárja a magyar társadalmat, az intézményrendszert a szüléstől a köznevelésen át egészen a temetkezésig."

Kovács Bálint: Nem a halál a legrosszabb, ami egy újszülöttel történhetwww.orlaiprodukcio.hu - www.facebook.com/orlaiprodukcio
www.fugeprodukcio.hu - www.facebook.com/fuge.produkcio
könyv: https://egyasszony.wordpress.com/ - www.facebook.com/Egyasszony-242473286346/előadja: Tenki Réka
írta: Péterfy-Novák Éva
színpadra alkalmazta: Tasnádi István
zeneszerző: Barabás Béla
díszlet, jelmez: Kálmán Eszter
plakát: Csáfordi László
producer: Orlai Tibor
a rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit
rendező: Paczolay Béla

Jegyár:2.500 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006