Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Nylon Group: Burok

Régi Zsinagóga 2014.05.23. 19:30

nem vészesen interaktív celofán-happening

A tavaly ősszel alapított Nylon Group színházi formáció a báb-színház-látvány-happening-gasztronómia ötvözésével kísérletezik. Alapítói, Eke Angéla és Márkus Sándor tavaly végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán, Meczner János és Csizmadia Tibor osztályában. A Burok című bemutatkozó előadásuk Eke Angéla egyetemi vizsgadarabját, a Kisasszonyt gondolja-fűzi tovább, amely 2013-ban több európai városban (Ghentben, Stockholmban, Tournaiban) vendégszerepelt különböző színházi fesztiválokon, Belgiumban emellett Young Talent díjjal is jutalmazták.

Itt egy Kisasszony. Egy asszony. Egy nő? Egy nő ezernyi változata?
Vagy ezernyi nő? Hamupipőke, Ofélia, vagy a Pillangókisasszony? Ez a ki tudja, miféle, de biztosan sokféle nő egy hatalmas nylon kockában létezik, miután pedig erre a világra „születik" és elhagyja nylon burkát, a műanyag zsugorodni kezd, miközben megannyi tárggyá, bábbá alakul - takaró, esküvői ruha, fürdővíz, vagy épp egy szerető teste formálódik belőle. A Kisasszony bensőséges, mégis humorral teli fizikai színházi szólóelőadás szerepkeresésről, sorsunk kutatásáról és elutasításáról, és a szabályok és a szabadság közötti lehetőségekről.
Aztán megjelenik a férfi – és a szóló duetté alakul…

Jönni bármilyen ruhában lehet, legalább félig éhesen, de már nem szomjasan, nyitott érzékszervekkel. Oldottan. A részvétel foka? Pont annyira, amennyire.

„A Burok két elkülönülő részből álló, eklektikus és az eklektikát fókuszba állító formai kísérletezés, a színházról szóló kérdésfeltevések játékos és ötletes minimaratonja. Egy nő eszmélésétől, nőiségére ráébredésétől, metaforikus vagy akár szó szerint értett születésétől jutunk el a párválasztáson át az esküvőig és az ott felmerülő kételyekig. Eke Angéla először a báb, a bábozás formáira kérdez rá: egészen egyedi atmoszférájú mozgásszínházi kezdőperformanszában egy levegővel telifújt nejlonburokban, és abból, mint a habokból Vénusz, kikelve, "bábozik" az anyaggal, az őt körülvevő térrel: a minimállátványba gyúrva életet, animálva, ami a keze ügyébe kerül. Nem ez a bábozás definíciója?
Az árnyjátékként, ironikus jelzések sorával a háta mögött megelevenedő férfieszmény, Márkus Sándor megjelenése aztán átrendezi a helyzetet…”

(Kovács Bálint: Bábszínház 18 éven felülieknek, egyfelvonas.postr.hu)

A 7 óra 7 interjúja Eke Angélával és Márkus Sándorral

www.facebook.com/nylongroup

Jegyár: 800 Ft, diákigazolvánnyal: 500 Ft

Korlátozott nézőszám!


A IV. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztivál programja.

A programsorozat támogatója:

alkotók: Eke Angéla, Márkus Sándor, Néder Panni, Fekete Mátyás, Szűcs Petra, Mocsár Zsófia

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006