Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Karaván Művészeti Alapítvány: Banyamesék

Roma Tanoda 2013.11.10. 10:00

Az előadás három meséből áll: A pletykás asszon’ és A három leán’ székely népmesék, a Répamese pedig Tolsztoj meséje a nagyra nőtt répáról. A fiatal színészek valamennyien zenélnek, énekelnek és báboznak is. A meséket egy öreganyó kezdi mesélni, egy varázslatba avatva be a gyerekeket. A varázslat egy asztalon történik, ezen található a falu, itt kelnek életre a bábok. Maguk a színészek nem bújnak paraván mögé, nemcsak hangjukat adják a báboknak, hanem mimikájukat, gesztikulációjukat is, a színészi játék tehát kiegészíti a humoros bábjátékot. A vidám mesékben jó néhány népdal is elhangzik. Közben megérik a répa, amelyet természetesen a gyerekek segítségével húznak ki színészek.

Az előadást drámapedagógiai foglalkozás követi.

A belépés ingyenes, arra kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat egy emailben erősítsék meg a maszk@maszk.hu címen.

***********************

Az előadás a MASZK Egyesület „Játszani is engedd" című, a szegedi szegregátumban a kulturális esélyegyenlőség javítását célul kitűző projektjének része.
A projekt a cigány közösség, elsősorban a gyermekek élethelyzetének javítását, a kulturális javakhoz való hozzáférését, a közösségi aktivitás növelését, hosszabb távon a többségi társadalom és a cigány közösség együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul. A program első szakasza a nyári THEALTER fesztivál keretében valósult meg a szegedi Roma Tanodában: a Karaván Művészeti Alapítvány Banyamesék című színházi előadásával indult, majd többnapos közös munka következett, amelynek során az Alapítvány szakemberei és a gyerekek közösen választottak ki egy mesét, amelyet a munka végeztével bemutattak. Az együttműködés ősszel folytatódott, szeptemberben és októberben újfent szakemberek tartottak kreatív drámapedagógiai foglalkozásokat a gyerekeknek.
A projekt zárásaként - a Banyamesék mellett - november 11-én, hétfőn este 18.00 órakor egy különleges, élőzenével kísért interaktív színházi előadás, A show folytatódik vendégszerepel a Régi Zsinagógában.

A drámapedagógiai foglalkozásokról készített híradónk:A Banyamesék trélere:A projekt együttműködő partnerei a Karaván Művészeti Alapítvány és a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, fő támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.


színészek: Balogh Veronika, Guary Szandra, Horváth Gyula, Horváth Kristóf, Varga Klári
rendező: Tóth Géza

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006