Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka) - MASZK Egyesület (Szeged): Pass-port Subotica/Szabadka - A démonok városa

Régi Zsinagóga 2012.05.23. 19:30

magyarországi ősbemutató

A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával egy újabb hosszú távú színházi együttműködés jött létre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület között Pass-port címmel. A közös munka során három színházi előadás születik: egy a vajdasági/szerbiai életről és viszonyokról, egy a magyarországiról Szegedre és a régióra fókuszálva; a két produkció keresztmetszeteként pedig létrejön egy harmadik előadás is, amelynek segítségével további értelmezési síkok nyílnak meg. Az előadásokban a Kosztolányi Dezső Színház színészei mellett a szabadkai Népszínház két szerb színésze, valamint két szegedi színész szerepel, a rendező Urbán András, a kész darabokat pedig a Régi Zsinagóga tavaszi és őszi programjában és a nyári THEALTER fesztiválon láthatja a szegedi közönség, Szabadkán pedig a KDSZ tűzi őket műsorra.
Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeznek, anyagot gyűjtenek, interjúkat készítenek, arra keresve a választ, hogyan élünk ebben a határmenti térségben és mit gondolunk a határ túloldalán élőkről, az eredményeket-végkövetkeztéseket pedig beépítik a produkciókba.

Egy kérdőív kitöltésével hozzájárulhat a közönség is az előadások előkészületeihez: magyarországi magyarok (elsődlegesen Csongrád megyeiek) itt, vajdasági magyarok pedig itt válaszolhatnak kérdéseinkre, emellett a projekt honlapján is várjuk a téma iránt érdeklődők hozzászólásait, véleményét.

Urbán Andrással és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal 2003 óta működik együtt a MASZK Egyesület, a közös munka eredményeképp eddig 10 előadás jött létre, amelyek közül több itthon és külföldön is rangos fesztiváldíjakban részesült.A Pass-port projekt lebonyolítója a Kosztolányi Dezső Színház, a MASZK Egyesület a hazai koprodukciós partner. A program tervezett költségvetése 99.915 Euro, ennek 85 százalékát, mintegy 85.000 Eurót biztosít a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program révén az Európai Unió.
Az előadás a MASZK Egyesület menedzsmentjében készült.

szereplők: Béres Márta, Csorba Kata, Mészáros Árpád, Mészáros Gábor, Mezei Kinga, Jelena Mihajlovic, Mikes Imre Elek, Seres István „Pipu”, Suzana Vukovic
rendező: Urbán András

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006