Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Urbán András Társulata (Szabadka): Béres Márta One-Girl Show

Régi Zsinagóga 2011.05.15. 19:30

bemutató

Béres Márta. Ki ő? Nő. Színésznő. Szülő. Szellő. Vagy valaki egészen más?
Béres Márta szólóelőadása egy csodálatos vajdasági színésznő életének mozaikképeit tárja elénk. Reális és szürreális, vagány és üde színfoltja a Kosztolányi Dezső Színház repertoárjának - egy szerethető, izgalmas utazás a túlzások és realitások talaján.

„Nincs patinás szép körmondatokban megírt drámai szöveg, nincs szemet kápráztató díszlet, nincs egy csomó kellék, amiben kapaszkodhatsz, adott egy rendező, adott egy színész, adott egy üres színpad, és – legszebb reményeim szerint - néhány jóindulatú néző, közéjük vegyülve - legszebb reményeim szerint - feleannyi rosszindulatú.”
Béres Márta

Béres Márta Újvidéken született, ugyanitt végezte el a gimnáziumot és a Művészeti Akadémiát (Hernyák György, Mezei Zoltán, Pálfi Ervin osztályában). 2006 óta a Kosztolányi Dezső Színház és Urbán András Társulatának tagja. 2009-ben vendégszerepelt a Vígszínházban az Eszenyi Enikő rendezte Othellóban. Számos fesztiválon elnyerte a legjobb fiatal színésznek járó díjat, három évadban jelölték a Pataki gyűrű-díjra.Urbán András Zentán született, alap- és középfokú iskoláit is itt végezte. Tizenhét évesen önálló színházi és irodalmi alkotóműhelyt indított, ahol mint szerző, rendező és színész volt jelen, majd társaival létrehozta a később legendássá vált AIOWA csoportot, amely a színházat specifikus, ám mégis összművészeti - és nem utolsósorban - ideológiai akciónak látta. 1990-ben kezdte meg tanulmányait az Újvidéki Művészeti Akadémia rendező szakán, a kilencvenes évek első felében azonban hirtelen megszakította tanulmányait és színházi munkáit, évekre visszavonult. Öt év eltelte után folytatta tanulmányait, 2000-ben diplomázott. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban kezdett rendezni, ugyanakkor a szegedi MASZK Egyesület támogatásával alakuló Urbán András Társulatában hozott létre előadásokat. Közben dolgozott Újvidéken, Bulgáriában, Németországban, alkotóműhelyt vezetett Romániában, tanulmányútra ment Japánba. 2006 tavaszától a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója és egyik rendezője. Előadásait rendszeresen meghívják hazai és szerbiai fesztiválokra, de megfordultak már Németországban, Romániában és Indiában is. Számos díjjal jutalmazták munkáját, többek közt 2009-ben Jászai Mari-díjat kapott, valamint Szabadka Város Pro Urbe díját is elnyerte, 2010-ben pedig a Mediawave Alapítvány Párhuzamos Kultúráért Díját ítélték neki.


www.kosztolanyi.org


Koprodukciós partner: Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka)
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, MASZK Egyesület (Szeged), Szabadka Város

Urbán András Társulatnak legújabb előadása immár a 10. olyan produkció, amit közösen hoz létre a MASZK Egyesület a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal mint produkciós partnerrel.


Az előadás a MASZK Egyesület menedzsmentjében készült.

szereplő: Béres Márta
zenei válogatás: Urbán András
jelmez: Béres Márta, Ledenyák Andrea
tánc: Gazsó Tibor
rendező: Urbán András

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006