Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Lorca-est

Régi Zsinagóga 2010.10.14. 19:00

„Lorca nemcsak a tájjal, az emberekkel, a szokásokkal, a zenével és a tánccal él bensőséges kapcsolatban, de képes úgy életre kelteni ezt a szenvedélyes valós-játékos földet, hogy mi is átélhetjük Andalúzia minden színét, illatát, történését. Beavatottá tesz minket, s így megélhetjük a duendét, ezt a földből sugárzó őserőt, amely segíthet minket a földi dolgok elviselésében, mert az öröm, a szenvedés, a sírás, a fájdalom, a szerelem, a féltékenység, a születés, a halál nem bír földrajzi határokkal. Érezhetjük bárhol a világon.
Lorcát mondani mindig nagy viadal. És nagy felelősség. Pontosnak kell lenni. Mert a megszólaló érzés őszinte kell, hogy legyen. Mert a gyermekek őszinték. Fenségesnek is, mert a torreádorok fenségesek. Esendőnek is, mert az ember esendő: a magányával, a sikolyával.”
Havas Judit

Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész, évtizedek óta az ELTE irodalom, beszédkultúra és beszédművelés tanára. A magyar líra avatott tolmácsolójaként előadóesteket tartott és konferenciákon képviselte kultúránkat Európa számos országában és a tengeren túl. Számos díj kitüntetettje.
Illés János 14 éve gitározik, ebből 4 éve flamencót. Sajátos játékstílusát a hagyományos, tradicionális flamenco és a modern zenei elemek vegyítése jellemzi. Bajnay Beáta táncos-koreográfus 16 éve foglalkozik flamenco-tánccal. Elkötelezett hazai művelője és közvetítője a műfajnak. Kísérletező típus, szívesen keveri a régit az újjal.

www.havasjudit.com

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.


előadja: Havas Judit előadóművész
közreműködik: Bajnay Beáta táncművész és Illés János gitárművész
jelmez: Stiaszny Terézia

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006