Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Örökségnapok 2010: Hébe Hóba Banda: Vacka-dalok

Régi Zsinagóga 2010.09.19. 11:00

interaktív gyermekkoncert Rutkai Borival és a Specko Jedno zenakarral kicsiknek és nagyoknak

Az MR1-Kossuth Rádió folytatásos mesesorozatának, a Vacka Rádió első három évadának sajátos, fanyar humorú dalai, melyeket a könnyedség, a gyermek és felnőtt közönséggel való összekacsintás jellemez, Gaál Zsuzsa verseire születtek. Színes, szórakoztató, zenés délelőtt kicsiknek és nagyoknak…

„Mind a rádióban, mind a televízióban hiánycikk a klasszikus gyermeki gondolkodásmódra épülő, játékos, a figurák jellemét és kapcsolatait hangsúlyozó műsor, amely nem a versengésről és az erőszakról, hanem a gyermeklélekhez közelálló karakteres szereplők mindennapi életéről,
nevetni- és szeretnivaló apró kis bolondságairól szól.”
(Dr. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus a Vacka Rádió kapcsán)

Bizonyára ismerősen cseng a Hébe Hóba Banda neve azoknak az óvodás és kisiskolás gyerekeknek, valamint szüleiknek, akik szívesen hallgatják a Kossuth rádió folytatásos mesejátékát a Vacka rádiót.
Ők „civilben” azonosak a Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekarral,
akiknek rajongó tábora szépen gyarapodik.
Ha valaki időnként meg tudja hallgatni ezeket a tüneményes, csupa játékosság és költészet dalokat, az tudja, hogy hamar a fülébe másznak, és nagy jó kedve kerekedik tőlük. Igazi gyerekvilág ez, ahol bármi lehetséges és annak ellenkezője is.

Itt belehallgathatsz!

Az MR1-Kossuth Rádió 2008. május 19-től új, óvodásoknak szóló saját gyártású mesesorozatot indított Vacka Rádió címmel. A történet egy mesebirodalom rádiójában és körülötte játszódik, erőszakmentes, hétköznapi élethelyzetekre épülő, fordulatos és színes epizódokban bontakozik ki. A meséhez illő zenei anyagot Bujdosó János, Darvas Kristóf és Rutkai Bori komponálták Gaál Zsuzsa (Vacka-epizódok írójának) dalszövegeire.
A zenekar, a dalszövegekből adódó játékokkal, a gyerekekkel való közös akciókkal (jelmezekkel-kellékkel való szituációs és éneklős-táncolós szerepjátékok, kreatív hangszerekkel való zenélés) ötvözi a koncertelőadást..
2009 májusában jelent meg lemezük Vacka dalok címmel, melynek első kiadása pár hónap alatt elfogyott a boltokból, s így a MAHASZ eladási listáján előkelő helyen szerepeltek. A zenekar azóta számos helyen megfordult gyermekműsorával. Koncerteztek a Millenárison, a MÜPÁ-ban, a Gyerekszigeten, az Iparművészeti Múzeumban, a Savaria Történelmi Karneválon, a Zempléni fesztiválon, az IBS Színpadon, de játszottak már művelődési házakban, várkertben, moziban, a Gyerekvasút megállójában is. A budapesti Fugában kéthavonta családias hangulatú Vacka-klubot tartanak kézműves foglalkozással kiegészítve az előadást. Nagy örömükre vidéken és Budapesten is egyaránt lelkes közönség fogadja őket minden alkalommal.


„Szeged Városközpontjának Funkcióbővítő Fejlesztése”
DAOP-5.1.2/C-2009-0001 projekthez kapcsolódó rendezvények

2010. szeptember 16-19. csütörtök-vasárnap
Örökségnapok

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata funkcióbővítő fejlesztéseket valósít meg a belvárosban. Ennek részeként a Gutenberg utca és a körülötte elterülő volt zsidó negyed kulturális életének fellendítéséhez kapcsolódik a 2010. szeptember 16-19. között a Régi Zsinagógában megrendezésre kerülő Örökségnapok programsorozat, ennek része a Hébe Hóba Banda fellépése.
Egyúttal az idei Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz is kapcsolódunk, melynek idei témája: Szakrális terek.

Az Örökségnapok programjaira a belépés ingyenes, helyfoglalás ajánlott!

Az Örökségnapok programsorozata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hébe Hóba Banda:
Rutkai Bori – ének
Bujdosó János – gitár
Darvas Kristóf – zongora
Dudás Zsombor – dob
Szerető Dani – basszusgitár

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006