Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Improv (f)Est

Régi Zsinagóga 2010.05.28. 19:30

A májusban nyolc éves Improv.hu online zenei magazin 2007 szeptembere óta szervez improvizációs esteket Szegeden és Budapesten. A meghívott művészek alkotómunkája a legújszerűbb zenei tapasztalatokon, a minimalizmuson, a zörejzenén, és az új médiumok kreatív használatán alapulnak. A sorban a 16. Improv Estre Londonból és Temesvárról érkeznek hangszeresek és médiaművészek.

Selfmademusic (RO)
Mihai Salajan - elektronika
vizuál: Kozma Levente
A Selfmademusic Mihai Salajan egyszemélyes projektje, amely egy korábbi AVmotional kép- és hangművészeti fesztivál felkérésére jött létre. A legkülönbözőbb zenei zsánerekből merítő hangfolyam előállításához Salajan lemezjátszókat, konvencionális hangszereket és laptopot használ. Az élőben előadott, erősen filmzene-szerű darabokat gyakran kísérik videokollázsok, melyekben a 70-es évek tudományos-fantasztikus filmjeinek motívumai bukkannak fel.

Jerry Wigens - Oli Mayne - Thanos Chrysakis Trio (GB-GR)
Jerry Wigens – klarinét
Oli Mayne – vibrafon
Thanos Chrysakis - laptop elektronika
vizuál: Mick Grierson
Elektroakusztikus improvizációk klarinétra, vibrafonra és laptopra Mick Grierson kivetített képeivel. A három hangszeres rögtönzéseinek kiindulópontja egy szűken lehatárolt, jól definiált, szigorú zenei megközelítésen alapszik, amely a zenei formák láthatatlan minőségeinek egymásba olvadásából és egymással való ütközéseiből alakul ki. A londoni improvizációs szcéna kiválóságai másodszorra játszanak Szegeden.

Makunouchi Bento (RO)
Felix Petrescu – elektronika
Valentin Toma - elektronika
vizuál: Kozma Levente
A digitális és analóg hangkeltő berendezéseket használó Felix Petrescu és Valentin Toma duója az elektronikus tánczene felől közelített a kísérleti zenék világába. A Temesvárról érkező kettős 2001 óta számtalan kiadványon és nemzetközi audiovizuális művészeti fesztiválon szerepelt, legutóbbi munkájuk során klasszikus komponisták - Anton Arensky, Maurice Ravel, Erik Satie - darabjait interpretálták, és helyezték sajátos, elektronikus környezetbe.

Road Eyeland - Makunouchi Bento & Vali Chincisan from vcn on Vimeo.
S8 Improv Quartet (H)
Juhász László - preparált hegedű, laptop elektronika
Kiss Gábor – gitár
Kiss Márk – gitár
Tóth Árpád - preparált hegedű, laptop elektronika
vizuál: Szokol Szilárd
Az öt éve működő improvizációs kollektíva számára ritkán léteznek előre meghatározott tematikus irányvonalak, a tagok játékát sokkal inkább a rendelkezésre álló hangszerek és tárgyak hangjainak kimerítő feltérképezése, illetve ezen hangokkal való ad hoc-szerű építkezés, önfeledt játszadozás jellemzi. A kollektíva kedveli a nyilvános és privát zárt terek akusztikájának feltérképezését, átalakítását.

További információ a fellépőkről: improvest.blog.hu

Az estre a belépés ingyenes!
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006