Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

La Chute de Belzebub – Döbrei Dénes előadása

2006.09.22. 20:30

A nemzetközi összefogással készült összművészeti előadás Der Daphnisz író hasonló című egyszemélyes némajátékát dolgozza fel Laurent Rochell francia zeneszerző és Vadim Fiskin orosz képzőművész közreműködésével. Az előadás koreográfusa és táncolja: Döbrei Dénes, a Nagy József vezette JEL Színház vajdasági művésze.
Az előadás, melynek egyik meghatározó eleme a víz, s amely a képzőművészet, a zene és a tánc elemeit ötvözi, az ellentétek harmóniájával foglalkozik, a test viszonyával egy meghatározott térrel, meghatározott tárgyak között. Ebben a különleges térben a tárgyak és a táncos együttesen jelenik meg, mint játszó személy. A táncos-színész a karakter hangulati jelenlétét és számtalan lehetséges kapcsolódási pontját kívánja bemutatni a megadott helyzetekben. A zeneszerző a térbe beépülő hangszereken, hangszerekkel, tárgyakkal és az előadóval közösen alkotja az előadás zenei kulisszáját.
„Ha el akarsz dobni egy követ, előbb hátra kell lendíteni a karodat” – mondja Der Daphnisz a némajáték kezdetén. A táncos mozdulatai ennek megfelelően minden esetben az elérni kívánt mozdulat ellentétéből indulnak ki, így az ellentétek harmóniává alakulnak, a játszó személy mentális állapotának függvényében – organikus részeként a tér képi világának és zenei hangulatának.

A MASZK Egyesület menedzsmentjében, az NKA Táncművészeti Kollégiuma, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. támogatásával, koprodukciós partner: Association Les 39 Marches (FR).


Az előadás a MASZK Egyesület menedzsmentjében készült.Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006