Verzió Filmfesztivál: Ökológiai témájú filmek

sm-before-they-fall_still1

17:00: Északi sodrás/The North Drift
Hová kerül az európai folyókba dobott műanyagszemét? Milyen messzire juthat a hulladék? Steffen Krones filmrendező személyes kíváncsisága kutatási projektté fejlődik. Mérnökökkel és tudósokkal együtt Steffen nyomon követi a műanyaghulladék útját szülővárosától, Drezdától az Elba mentén egészen Norvégiáig. Vajon a bóják valóban partra mosódnak valahol az Északi-sarkvidéken?
Jegyár: 500 Ft
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!
19:00 Beszélgetés: Mi történik a Tiszában sodródó műanyaggal?
Ahogy Steffen Krones rendező, úgy mi is feltesszük a kérdést: Hová kerül a városunkon átfolyó műanyagszemét? Hogy kapcsolódik a Tisza a világ vízkörforgásába, és milyen veszélyeket rejt az abban sodró hulladék a vízminőség és az élővilág számára? A Tiszai PET Kupa szervezőivel és önkénteseivel beszélgetünk.
Ingyenes
20:00 Verzió | Az utolsó fa /Before they Fall
A dokumentumfilm magával ragadó képekkel mutatja be a kanadai Brit Columbia erdeinek élővilágát, miközben feltárja, hogy az ipari fakitermelés nyomán hogyan veszítette el mára a tartomány őshonos erdeinek nagy részét, és az őslakos erdővédők hogyan harcolnak, hogy megőrizzék azokat a területeket, amelyek még megmaradtak.
Jegyár: 500 Ft
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!