Csecsemőmasszázs

Csecsemőmasszázs (5 alkalmas tanfolyam)

A tanfolyam utolsó három alkalma: október 3., 10., 17. 14.30 – 15.30
Foglalkozásvezető: Tóth Enikő, védőnő, Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató
Részvételi díj: 800 Ft/alkalom

Regisztrálni Tóth Enikő foglalkozásvezetőnél lehet telefonon a 0670/3293034-es telefonszámon.

Öt alkalmas csecsemőmasszázs tanfolyam indul ősszel a Megállóban. A babamasszás elsődleges célja a szülő-gyermek kötődés elősegítése az érzékszerveken keresztül, az érintés erejével. A babákat saját hozzátartozójuk masszírozza, így közös élménnyé válik a masszázs elsajátítása. A várandósok pedig gyakorló babán sajátíthatják el a technikát, így a születés pillanatától élvezheti majd a család a masszázs csodás hatásait.

A programról bővebben:
A csecsemőmasszázs megalkotása Viamala Mc Clure nevéhez fűződik. A technika az indiai masszázs és svédmasszázs elemeiből tevődnek össze, talpreflexológia és jóga mozdulatokkal kiegészítve. A babamasszás elsődleges célja a szülő-gyermek kötődés elősegítése az érzékszerveken keresztül, az érintés erejével. Jótékony hatásai nagyon széles körűek: stimulálja a vér és nyirokkeringést, így hatással van az immunrendszerre, relaxáló, izomlazító hatású. Segít megkönnyebbülni a gyermeknek, a pocakmasszázs pedig enyhíti a hasfájást.
Az érintés hatására továbbá fokozódik az oxytocin, ezáltal támogatja az anyatejes táplálást is.

Fontos tudni, hogy a masszázshoz a gyermek nyugodt ébrenléte a legideálisabb, ami nem fog minden babának egybe esni a tanfolyam időpontjával, de ne keseredjetek el, a masszázsnak az otthonotokban, a ti napirendetekbe illesztve kell működnie, nem feltétlen a tanfolyamon.

Hozzatok magatokkal:
- olajat amivel szívesen masszíroztok (pl. a természetes olajok, mint napraforgó, oliva, mandula, de megfelelő bármilyen egyéb olaj is, kivéve illóolajok) Az első alkalomra én is viszek olajat, ha addig még nem találjátok meg a megfelelőt.
- plédet vagy pelenkát a gyermek alá, köré ami ismerős, otthon illatú, így segíti az ellazulásban

Sok szeretettel várok minden családot, akik 0-1 éves korú csecsemőt nevelnek, illetve várandósokat.
Bármilyen kérdés esetén keressetek bátran!
Tóth Enikő 0670/3293034

Masszázs a babának, boldogság a családnak!