Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium két előadása

Régi Zsinagóga 2019.05.16. 18:30

Két szentesi irodalmi-drámais osztály előadása egy este!

Horváth Mihály Gimnázium 10. d osztály (Szentes): Csonka Dekameron, avagy a „törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol”

Szerző: Boccaccio, Hašek és az osztály
Játszók: Besenyői Ákos Bendegúz, Biácsi Anna Petra, Csapi Loréna Georgina, Csatlós Martin, Dávid Viktória Nóra, Fábián Fanni Rita, Forrai Napsugár, Gábor Dorka, Gál Oxána, Gulyás Fanni, Hegedűs Dániel János, Herceg Kata, Horváth Enikő, Izsák Judit, Kátai-Urbán Virág, Kántor Judit Dorina, Kiss Boglárka Virág, Kovernyik Anasztászija, Laki Elizabet, Levai Renáta, Monoki Luca Anna, Nyemcsok Edina, Olasz Patrik, Ordasi András, Páger Julianna, Pribelszki Péter, Retkes Sára Mária, Steklács Ádám Benedek, Szőke Zsombor Márk, Takács Kata, Veres-Ravai Eszter, Zana Kristóf
Rendező: Szurmik Zoltán, Sikó Koppány Sebestyén

Boccaccióhoz és Hašekhez hasonlóan mi is fogadkozunk és mesélünk. Azt fogadjuk meg, hogy korunk pestise, a digitális kütyük elől menekülünk el 10 napra, és arról mesélünk, ami bennünket érdekel: családról, csajokról, őszinteségről és kiszolgáltatottságról, arról, hogy mivé tesz/tehet minket ez a világ, s közben arról, hogy elmenekülni képzeletbeli „vidéki villákba" néha kell, de véglegesen mégsem lehet. És azt a hitet kívánjuk közvetíteni, hogy ez nem gond!

Az előadás Arany minősítést és két különdíjat nyert az ODE (Országos Diákszínjátszó Egyesület) Dél-Alföldi Regionális Találkozóján, Kecskeméten: színészi különdíjat kapott Gál Oxána, az emlékezetes színházi pillanatért pedig különdíjat kapott Gábor Dorka, Monoki Luca Anna és Nyemcsok Edina.Horváth Mihály Gimnázium 11. d osztály (Szentes): „Ki itt belépsz…”

Alkotók: Balley Ingrid, Bödők Benjámin, Czifra Gergő, Galai Mabel, Gellért Patrícia, Hrotkó Luca, Huszár István, Kiss Dorina, Komlós Krisztián, Lázi Andrea, Molnár Enikő, Nagyszabó Luca, Pásztor Máté, Rácz Máté, Raffai Zoltán, Szalai Brenda, Vacsi Viktória, Wágner Dóra, Zoltán Gerda
Rendező: Csapiné Matos Ibolya

Három év összes filozofálása, vitája, útkeresése vezetett ehhez az előadáshoz. Fókuszában az áll – mi is lehetne más egy középiskolás korú társaságnál?! –, hogy milyen a minket körülvevő világ, mivégre születünk bele és születünk ki belőle, hogy érezzük benne magunkat (és egymást). Az előadásban megtalált válaszaink nem túl optimisták – minket is csak az vigasztal, hogy tudunk mi mást is (nézzétek meg a másik előadásunkat, az Üszküdárát!:))

Az előadás Arany minősítést, valamint Huszár István színészi különdíjat nyert az az ODE Dél-Alföldi Regionális Találkozóján, Kecskeméten, ahol a két előadás rendezőtanárai is kiérdemeltek egy különdíjat személyiség- és közösségfejlesztő munkájukért.


www.horvathm-szentes.sulinet.hu * https://www.facebook.com/hmgszentesJegyár: 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1200 Ft


Hozzászólások

Nincs bejelentkezve. Hozzászólást csak regisztrált és bejelentkezett felhasználó vehet fel.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006