Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

Önkéntesség

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Emberi Erőforrások Minisztériuma

A IV. THEALTER U21 plusz Aperitif és Desszert fesztiválok támogatója.

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

A IV. THEALTER U21 plusz Aperitif és Desszert fesztiválok támogatója.
 

VisszaSzínházat visz az iskolába a MASZK

Színházat visz az iskolába a MASZK

A héten színházat visz az iskolába a MASZK Egyesület: március 23-án, szerdán a Waldorf Iskolában és a Gábor Dénes Gimnáziumban, 24-én, csütörtökön pedig a Ságvári Endre Gimnáziumban és a Tömörkény-gimnáziumban nézhetik meg diákok a Kolibri Színház kifejezetten iskolákba, osztálytermekbe szánt és diákközösségekhez szóló, A gyáva című produkcióját.

A darab egy drogos fiú életébe enged bepillantást, akinek aztán sikerül leszoknia. A fiút Kovács Krisztián, édesapját Scherer Péter játssza, aki a rendezője is a produkciónak. A vendégjáték a tavaly tavasszal indult Sorvezető elnevezésű beavató színházi programunk keretében, az NKA Színházi Szakkollégiuma támogatásával jön létre.

A tervek szerint május elejétől újra színházi, táncos és zenei programokkal vár mindenkit a Régi Zsinagóga, azaz az ALTERRA – Kortárs Előadóművészeti Központ. A részletes programot április közepén teszik közzé.
Az idén a THEALTER nemzetközi színházi fesztivál dátuma július 20-24., a tematika pedig: U21! Azaz az idei fesztivál középpontjában a fiatalok – színművészetisek, pályakezdők, fiatalok által alapított független társulatok, tehát az utánpótlás, a friss erők, az új kezdeményezések – állnak majd. A hazai fellépők mellett (Szeged, Szentes, Budapest, Kaposvár) szeretnénk előadásokat hívni a határon túlról (Szabadka, Magyarkanizsa, Arad, Temesvár, Marosvásárhely) és külföldről (Szerbia, Horvátország, Bulgária, Lengyelország, Szlovákia) is.

Bekapcsolódott az egyesület egy új országos kezdeményezésbe is. Hét vidéki fesztivál: a Hétrétország, a Mediawave, a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan, az Öt Templom, a Szárnyas Sárkány, valamint a THEALTER összefogásával született meg a Kult-túra vidéki művészeti fesztiválok panorámája. Április 29-30-án a budapesti Bárka Színházban mutatkozik be közösen ez a hét rendezvény: a kétnapos programsorozatot a hét fesztivál szervezői közösen állítják össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Kult-túra nem titkolt célja, hogy megmutassa, milyen kiváló kulturális-művészeti fesztiválok születnek vidéken is, legyen szó nagyvárosokról vagy kis falvakról

A cikk a SZEGEDma oldalán olvasható.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006