Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Másik Produkció: Az óceánjáró - zenés hajóút

Régi Zsinagóga 2022.10.17. 19:00

Létezik-e szabadság egy meglehetősen zárt világban? Van-e küldetésünk, és ha igen, kötelességünk-e azt beteljesíteni? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás, melynek egyik különlegessége, hogy minden szerepet két színész kelt életre, így idézve meg az óceánjáró zongorista hihetetlen történetét.

Max Tooney egykori jazztrombitás feldúltan érkezik a kikötőbe. Mindenáron fel akar jutni a Virginian nevű óceánjáróra, azonban útját állja egy fiatal katona, aki parancsa szerint senkit sem engedhet fel. A háborúból hazatért trombitás mindent elkövet annak érdekében, hogy a hajóra léphessen, ezért úgy dönt, elmeséli a történetét. A titkokkal teli elképesztő meséből kirajzolódik a huszadik század viharvert, mégis reményteli izzása, a jazz megszületése, és egy titokzatos zongorista, akinek sorsa egybefonódott az óceánjáróéval.

Szükséges-e hajszolnunk a körülöttünk lévő világból fakadó kiapadhatatlan élményáradatot, vagy saját belső utazásunk képes ugyanoda elrepíteni minket? Ha valamit mélyen, őszintén és tisztán megélünk, az valóságnak számít-e, vagy pedig saját virtuális világunkba való bezárkózást jelent? Szükséges-e a társadalmi elvárásoknak megfelelni ahhoz, hogy megismerjük igazán önmagunkat? Egy izgalmas, közös utazás során kaphatunk választ ezekre a kérdésekre.

Az előadás Alessandro Baricco Novecento című írása alapján készült, amelyet Giuseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája című filmje tett világhírűvé.

A Másik Produkció 2017-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy innovatív, kísérletező, korunkra közvetlenül reagáló érvényes alkotásokat hozzon létre. Céljuk olyan alkotások létrehozása, melyek nem a megszokott módon beszélnek a korunkat érintő problémákról, művészi eszközeik között a humor, az önirónia ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a pontos tények dokumentumszerű ábrázolása. A formáció 2019-ben mutatkozott be Szegeden, a nagysikerű Stílgyak című előadással, melyet ugyancsak a Gulyás Hermann Sándor-Jászberényi Gábor alkotópáros hozott létre.

Gulyás Hermann Sándor: 1983-ban született Miskolcon. 2000-ben érettségizett a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumban. A Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészetet. 2000-2003 között a Fiatalok Színházában játszott. 2003-2009 között a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, 2009-2010 között a tatabányai Jászai Mari Színházban szerepelt. 2011-2013 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja volt. 2013-2017 között a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban dolgozott. 2017-től a Másik Produkció állandó szereplője.

Jászberényi Gábor: Pályáját a Soproni Petőfi Színházban kezdte statisztaként. Érettségi után felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de nem vették fel. Ezután a Fiatalok Színházába került, majd játszott a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, később három évig a kassai Thália Színházban, majd a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Szabadúszó színészként dolgozik, játszik független produkciókban, kőszínházakban, filmekben, és szinkronizál is. 2019-ben elnyerte az első alkalommal odaítélt Vallai Péter Előadó-művészeti Díjat, mellyel a Vallai Péter Előadó-művészeti Alapítvány elsősorban független előadóművészek magas szintű alkotómunkáját kívánja elismerni.Támogatók: NKA, RS9 Színház

www.masikprodukcio.hu * www.facebook.com/masikprodukcioszinhaz

14 éven felülieknek!

Az előadás hossza: 110 perc egy szünettel
--------------------------

JEGYÁR: 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft.
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!

JEGYVÁSÁRLÁS: online a https://tixa.hu/maszk oldalon
A helyszínen jegyvásárlás előadáskezdés előtt 1 órával, a szabad jegyek függvényében.

Online csak teljes árú jegy vásárolható, kedvezményes jegyet venni az előadás kezdete előtt egy órával lehet a Régi Zsinagóga pénztárában, a diákigazolvány felmutatásával.Alkotó-előadók: Jászberényi Gábor, Gulyás Hermann Sándor
Zenei vezető: Koós-Hutás Áron
Hangmérnök: Pápai Zsolt
Technikai vezető: Szász Antal
Díszlet: Gulyás Hermann Sándor, Jászberényi Gábor, Szász Antal
Fény: Szász Antal
Hang: Makray Gábor
Ügyelő, súgó, produkciós asszisztens: Gönczi Nóra
Rendezőasszisztens: Csapó Márta Borbála
Produkciós vezető: Dézsi Fruzsina
Zongora: Tempfli Erik
Trombita: Koós-Hutás Áron

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006