Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

FAQ Színház: Gyakran ismételt kérdések - interjúszínház

Régi Zsinagóga 2022.05.30. 19:30

Mi jut eszedbe, ha meghallod Gobbi Hilda vagy Őze Lajos nevét? Volt szerencséd színpadon vagy filmen látni egy-egy lenyűgöző alakításukat? Esetleg vásároltál téglajegyet, hogy felépülhessen az új Nemzeti Színház? Vagy fogalmad sincs, kik ők, de érdekel a színház, és az is, hogy érzik magukat, miben hasonlítanak és miben különböznek tőlük azok a fiatal színészek, akik a kortársaid, és most próbálnak boldogulni a pályán? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, gyere el, nézd meg az előadást, és ha maradnak kérdéseid, szegezd az alkotóknak!

Kanyargós beszélgetésfolyam, ami azonban valós interjúkból lett összegyúrva. A két színész Gobbi Hilda és Őze Lajos bőrébe bújik – végül mégis saját magukról beszélnek.

„A FAQ Színház szombat estére, a Bánkgyöngye Panzióban ezt a fajta kérdezni és magunkról mesélni tudást, másikra figyelést koronázta meg egy kétszereplős előadással, a Barcsai Bálint által rendezett Gyakran ismételt kérdésekkel. Massaoudi Emina és Martinkovics Máté Gobbi Hildája és Őze Lajosa beszélgetett egymással a feltett kérdések kapcsán az ő koruk színészetéről, emberségéről úgy, hogy közben fregoli módjára a saját pályakezdő színészi létezésük is benne lüktetett. És ebben a lüktetésben ott pulzált a tehetség játszani- és megmutatni akarása, a fiatal-öreg elődök alázatával, profizmusával. És bár a kérdések nem záporoztak, de abból a párból is éreztük, hogy a színészet, a színészetük nélkül még Fran Palermo is kevés ahhoz, hogy az együtt, egymás társaságában levés önfeledt egymásra csodálkozni tudása szombat este csont nélküli legyen.”
Csatádi Gábor: Mi a sok, mi az elég? – avagy a mindennapi szopófantomunkat add meg nekünk ma!, potszekfoglalo.hu

„Munka közben is volt alkalmam színészeket látni, ugyanis a Bánkgyöngye Panzióban a Gyakran ismételt kérdések – Interjúszínház beszélgetésfolyamát Messaoudi Emina és Martinkovics Máté gombolyították le az összegyűlt harminc néző elé. Al-Farman Petra dramaturgot külön is meg kell említenem, mert Gobbi Hilda és Őze Lajos valós interjúiból összeollózott beszélgetés nagyon finom átmenetekkel vezet át minket a két fiatal színész őszinte önvallomásaihoz. Messaoudi és Martinkovics (akik 2018-ban a Fullajtár-Zsámbéki osztályban végeztek az SZFE-n) nem utánozzák, de hanghordozásukkal, néhány gesztussal felidézik a két legendás színészt.
Őzéről összetettebb kép alakulhat ki bennünk az elhangzottak alapján, egy olyan színész portréja, aki hiábavalóan üldözi a tökéletességet, és csak az előadások ideje alatt érzi jól magát a bőrében. Gobbi Hilda – talán leszbikusságát palástolva – keveset beszél magáról, sokkal inkább az általa alapított színészmúzeumról vagy a halálhoz való viszonyáról. A még pályájuk elején járó színésztársaik „interjúikban” az egyetemi évek küzdelmeiről (kitörés a rájuk osztott tipikus szerepekből) és az azóta eltelt három év nehézségeiről (sok kisebb munka összetorlódása, idő- és pénzhiány) beszéltek, miközben reflektáltak az éppen folyó, általuk játszott előadásra is. A zenei kísérettel elénekelt kuplék is kétarcúak voltak: klasszikusan indultak, de elektromos gitárral kísért kortárs változatban értek véget.”
Váradi Nagy Péter: (El)vonuló viharfelhők, kulter.hu

A vendégjáték támogatója: NKA Színházművészet Kollégiumawww.faqszinhaz.hu * www.facebook.com/FAQszinhaz

Az előadás hossza: 75 perc

--------------------------

JEGYÁR: 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft.
Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés ingyenes!

JEGYVÁSÁRLÁS: online a https://tixa.hu/maszk oldalon!
A helyszínen jegyvásárlás előadáskezdés előtt 1 órával, a szabad jegyek függvényében.

Online csak teljes árú jegy vásárolható, kedvezményes jegyet venni az előadás kezdete előtt egy órával lehet a Régi Zsinagóga pénztárában, a diákigazolvány felmutatásával.


Játsszák: Martinkovics Máté, Messaoudi Emina
Zenél: Darvas Kristóf
Dramaturg: Al-Farman Petra
Rendező: Barcsai Bálint

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006