Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Közép-Európa Táncszínház: Verso - ONLINE

ONLINE 2021.06.06. 19:30

Verso, mint a dolgok visszája, ellentétes oldala. Az előadás egy kifordított, párhuzamos értelmezésű világ, esztétikai és filozófiai kérdésekkel foglalkozó, a megszokottól eltérő, ellentmondásos olvasztótégely, amiben olyan karmával találjuk szemben magunkat, amit nem ok-okozat követ, mégis valahogy tetteink, vagy vágyaink okán jön létre, ám a nem várt módon. Ez a kifordított világ a teljes őrületig facsarja, kiveti magából a benne létezőt, és csúcspontján visszahuppan a valóság realitásába.

„A Verso ifjú férfitáncosa, Dabóczi Dávid hosszan ropja a Ponyvaregény agyonidézett táncbetétjét, John Travolta és Uma Thurman bulizós jelenetét. Egymaga. A zene időnként megakad, torzul – máskor a táncos mozdulatai esnek ki a szerepből. Ha nem állna másból Mády koreográfiája, mint Dabóczi Dávid különös mozdulat- és mozgásasszociációinak komikus, hullámzó folyamából, akkor is elég lenne, amit a Verso mutat.”
Szoboszlai Annammária: Csak rugalmasan, ahogy egy báb

Mádi László táncművész, koreográfus, zeneszerző 2009 óta a Közép-Európa Táncszínház meghatározó, oszlopos tagja, 2020 januárjától egyben a társulat művészeti munkatársa. Pályafutása során közel 100 produkcióban vett részt, a színház szinte összes műfajában kipróbálva magát. Táncos pályafutása mellett workshopok állandó mestere, a fiatal-pályakezdő táncművészekkel folytatott közös munkák során készítette el első önálló darabjait. Az utóbbi években rendszeresen koreografál, az IZP-program támogatását egymást követő két évben is elnyerte, Térfalók című produkcióját pedig 2019-ben a Legjobb Társulati Teljesítmény díjával jutalmazták Veszprémben, A Tánc Fesztiválján. Alkotóként fontosnak tartja, hogy a fiatalabb generációkat minél közelebb hozza a táncművészethez, ezért különböző beavató-érzékenyítő programokat is tervez egyes előadásaihoz. Mindezek mellett 2010 óta zeneszerzőként is sokat találkozhatunk nevével, saját darabjai mellett számos magyar társulat és alkotó felkérésére készített már zeneművet.

Az előadás az Imre Zoltán Program keretén belül valósult meg.

**************************


A szegedi kulturális palettához hasonlóan sokszínű tavaszi Túlélősónk kínálata, így a tánc sem maradhat ki a programsorozatból. A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, fennállása óta társulata több mint 120 ősbemutatót tartott, 22 ország 44 városában lépett fel. Az együttes alapító-igazgatója a szegedi születésű Szögi Csaba, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, aki a társulatot nyitott műhelyként működteti, számos koreográfusnak adva lehetőséget a megmutatkozásra. A „Progresszív. Stílusos. Kortárs.” repertoárból ezúttal két előadás lesz látható, elsőként Mádi László 2020-ban bemutatott, különleges energiájú koreográfiája, amelynek fontos eszköze a váratlanság, és a komikum, amely kéretlenül is együtt jár az élet kihívásaira adott válaszokkal.**************************

A produkció online, felvételről tekinthető meg a Tixa streaming felületén (https://tixa.live).
A stream 2021. június 6-án 19.30 órakor indul és másnap, 7-én 19.30 óráig nézhető meg.
Jegyvásárlóink az online jegyvásárlás után emailben kapják meg a linket, amin közvetlenül (regisztráció nélkül) megtekinthetik a produkciót. Egy adott linken egy produkció egy alkalommal, egy eszközről tekinthető meg, azaz nem újranézhető.
További információk a Tixa streaming szolgáltatásáról: https://tixa.hu/tixa-live-gyik

JEGYÁRAK: "egyedül nézem" jegy 1000 Ft, "ketten nézzük" jegy 2000 Ft, támogatói jegy: 3000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS: https://tixa.hu/maszk
Jegyet venni június 7-én 18.00 óráig lehet!
Köszönjük, ha Támogatói jegy vásárlásával támogatod Egyesületünket!

**************************

Az előadás hossza: 40 perc

A XI. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Támogatók: Szeged MJV Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a közönség

              
Előadók: Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Adrienn, Joó Renáta
Fény: Fogarasi Zoltán
Öltöztető: Deák Orsolya
Mentor: Szögi Csaba
Zeneszerző: Mádi László
Koreográfus: Mádi László

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006