Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Közép-Európa Táncszínház: Ketten - ONLINE

ONLINE 2021.06.06. 20:30

„Állandó párbeszéd, két test között, az előadók és a közönség között, valamint az értelmezés és az érzékelés között. Erre a narratívára szeretném építeni a darab vázát, az előadókkal szorosan együttműködve, hogy egy igazán személyes fogalmazási módon szólalhasson meg a darab művészi problémafelvetése. Nagyon érdekel a duóforma, a közös tánc, az együtt, folyamatos kölcsönhatásban való létezés. A személyiség vizsgálata az individuum nélkül. Az Én elhagyása és behelyettesítése a Mi fogadalmával. Folyamatosan változó, dinamikus, építő, romboló helyzeteket szeretnék bemutatni a darab folyamán, az értelmezés lehetőségét a közönség kezébe adva, hiszen mindannyian különböző személyes történelemmel, valamint referenciákkal rendelkezünk. A darab szerkezetét nem narratívan, hanem epizód-szerűen képzelem el, elősegítve a megértés személyes élményét a befogadók számára, megteremtve az igazi kapcsolatot a mű és a néző között.”
Mészáros Máté

Mészáros Máté a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett szólistája volt, majd külföldön olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Sharon Eyal, Myriam Naisy, majd hat éven át a Wim Vandekeybus vezette belga Ultima Vez társulat tagja, asszisztense, társalkotója. Koreográfusként és oktatóként Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban, Portugáliában, Kanadában, Ausztráliában dolgozott.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) mindig törekszik az újdonságokra, különlegességekre, fontos számunkra a folyamatos motiváció és a nemzetközi impulzusok megtapasztalása, ehhez pedig olyan alkotókat hívunk meg, akik magas színvonalú munkát folytatnak. Célunk, hogy a társulatot nem csak a magyarországi, de a nemzetközi tánctérképen is megerősítsük. Az elismert nemzetközi művészek meghívása mellett fontosnak tartjuk, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatal alkotóknak, hazai bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Egyre több fiatal tehetség megy külföldre szerencsét próbálni és tapasztalatot szerezni, viszont a külföldön élő, táncoló, alkotó művészeknek nincs, vagy nagyon kevés idehaza a megmutatkozási lehetőségük, hogy friss gondolataikat, tapasztalataikat megmutassák. Új impulzusokat szeretnénk a hazai táncéletbe behozni és bemutatni azok eredményeit.

Támogatók: EMMI, Budapest Főváros, NKA, CaFé Budapest, Nemzeti Táncszínház**************************

A KET táncestéje második bemutatójához Mádi László táncos-koreográfus szerezte a zenét, koreográfusa pedig Mészáros Máté, akit a szegediek is jól ismerhetnek, hiszen a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett szólistája volt. Külföldön olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Sharon Eyal, Myriam Naisy, majd hat éven át a Wim Vandekeybus vezette belga Ultima Vez társulat tagja, asszisztense, társalkotója. Koreográfusként és oktatóként Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban, Portugáliában, Kanadában, Ausztráliában dolgozott.
Köszönjük a KET társulatának, hogy előadásaikkal hozzájárultak Túlélősónk megvalósításához!

**************************

A produkció online, felvételről tekinthető meg a Tixa streaming felületén (https://tixa.live).
A stream 2021. június 6-án 20.30 órakor indul és másnap, 7-én 20.30 óráig nézhető meg.
Jegyvásárlóink az online jegyvásárlás után emailben kapják meg a linket, amin közvetlenül (regisztráció nélkül) megtekinthetik a produkciót. Egy adott linken egy produkció egy alkalommal, egy eszközről tekinthető meg, azaz nem újranézhető.
További információk a Tixa streaming szolgáltatásáról: https://tixa.hu/tixa-live-gyik

JEGYÁRAK: "egyedül nézem" jegy 1000 Ft, "ketten nézzük" jegy 2000 Ft, támogatói jegy: 3000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS: https://tixa.hu/maszk
Jegyet venni június 7-én 19.00 óráig lehet!
Köszönjük, ha Támogatói jegy vásárlásával támogatod Egyesületünket!

**************************

Az előadás hossza: 45 perc

A XI. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.

Támogatók: Szeged MJV Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a közönség

              
Előadók: Dabóczi Dávid, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Nyeste Adrienn, Szilvási Anna
Zene: Mádi László
Díszlet, jelmez: Mészáros Máté
Koreográfus asszisztens: Mikó Dávid
Koreográfus: Mészáros Máté

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006