Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Mellettünk - Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán összművészeti estje

2015.05.06. 19:30

„Amikor szegény édesanyánkat megkérdezik, mivel foglalkoznak a fiai, és megmondja, rendre azt kérdezik, és „normális gyereke nincs”? A falu zárt, kegyetlen és szép világ, olyan gyökér, olyan életkezdés, ami örökre meghatároz.”
Erről a közös identitásról mesélnek a Grecsó-fivérek egészen más nyelven, egészen másképpen. A tánc nem magyarázza a szöveget, nem pantomim. A közös este inkább különös küzdelem, lelki leltár, virtuális családállítás. Eltérő nézőpontok, más formák, a közös gubancok körül.
Szerelmek szövődnek, édes-bús történetek kerülnek elő az almáriumból. Tartalmas, mégis intim, könnyed szórakozás, egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.

Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron, a békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett tanítóként, de sohasem tanított. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. Öt évig élt Békéscsabán, volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke is. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát. 2001-ben a Pletykaanyu című kötettel robbant be a kortárs prózairodalomba, azóta több nagysikerű regényt írt (többek közt Isten hozott (2004), Tánciskola (2008), Mellettem elférsz (2011), Megyek utánad (2014)). Cigányok című drámáját Máté Gábor rendezésében 2010 óta játssza a budapesti Katona József Színház, a Rózsavölgyi Szalonban pedig a Mellettem elférsz színpadi adaptációját mutatták be tavaly. 2004-ben Déry Tibor-díjat, 2006-ban József Attila-díjat, 2012-ben AEGON Művészeti Díjat, publicisztikáiért pedig az idén Szabad Sajtó-díjat kapott. Emellett a Rájátszás nevű zenés-irodalmi projektben énekel és zenél is.

www.grecso.hu
https://www.facebook.com/pages/Grecs%C3%B3-Kriszti%C3%A1n/294236000634294


Grecsó Zoltán 1983-ban született Szentesen, szabadúszó táncművész és koreográfus. 2006-ban Linzben diplomázott, azóta számos magyar és külföldi tánc- és színházi társulattal dolgozott együtt táncosként vagy koreográfusként. Közben 2009-ben megalapította saját improvizációs stúdióját, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. 2011 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, emellett tánckurzusokat vezet, táncórákat tart. 2014-től Fülöp Viktor ösztöndíjas táncpedagógus és az Amatőr Táncszövetség művészeti titkára.

www.grecso.com
https://www.facebook.com/grecsozoltan

Olvasnivaló:
Grecsó Krisztián: az író nem rocksztár
Öntudatos magyar polgárként szólalok meg
Grecsó Krisztián: Ha elveszik a hited, akkor nem leszel senki
„Minden reggel egy lista vár az aznapi kihívásokkal” – Interjú Grecsó Zoltánnal
Grecsó Zoltán: Tudatos életvezetés tánccal

Az Orlai Produkciós Iroda estje.
Az SZTE 12. Egyetemi Tavasz programsorozatával együttműködésben.

Jegyár: 800 Ft, diákigazolvánnyal: 600 Ft (25% kedvezmény a 25 éves MASZK Egyesülettől)Közreműködnek: Döbrösi Laura (ének), Grecsó Krisztián, Grecsó Zoltán, Kertész Endre (cselló)

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006