Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Örökségnapok 2010: Sheket koncert

Régi Zsinagóga 2010.09.19. 20:00

világzene Szegedről

Halló, halló figyelem!
Nem, nem arról van szó, hogy most aztán jobb csöndben maradni, hanem épp ellenkezőleg. sőt!!
Magyarország legfrissebb, szinte mindenféle népzenei és -identitásjegyet magában foglaló zenekara játszik klezmert, legényest balkánt, reggae-t, rockot, hip-hopot és nem is akárhogyan.
Mindez egyenesen Szegedről.
Ha minden igaz, ezen az estén megvalósulhat, hogy a falusi kese bajszos rocker együtt ropja a városi pittyedt szájú sznobbal! (Ha valaki valami párhuzamot vél felfedezni Jeremiás az üdvösségről szóló próféciáiról, csakis a véletlen műve lehet)
Jöjjetek tehát és legyünk minél színesebbek!
ui.:
Bocsánat az egyáltalán nem PC város falu megosztásért a kese bajszú rockerorzásért és főleg: nem, nem vagyunk pittyedt szájúak…

A Sheket együttes 2007 januárjában alakult. Felállásunk tükrözi igen sajátos zenei stílusukat. Különböző népek népzenéit olvasztják össze és ötvözik más, népszerűbb zenei fúziókkal. Magyar népzenei, klezmer, román és ír népzenei elemeket használnak fel zenéjüben. Az autentikus hangzástól kicsit elrugaszkodva, az ütő- és elektronikus hangszerek bevonásával (dob, gitár, basszusgitár) aktualizálják a népzenét . Ezzel az egyedi hangzással leginkább a világzenei kategóriába sorolhatjuk stílusukat.
Zenészeik zömmel a Szegedi Tudományegyetemre járnak, ezért a zenekar élete is szorosan kötődik Szegedhez. A csapat tagjaival találkozhatunk más produkciók klubkoncertjei, utcazenélés és színházi előadások kapcsán is.
A Sheket zenekar számos tehetségkutató győztese és több magyar fesztivál állandó fellépője.
A Sheket közelebbi céljai között szerepel a magyarországi ismertség megszerzése, távolabbi céljaik között pedig egy külföldi koncertsorozat, valamint egy állandó nagyzenekar és néptánckar foglalkoztatása.

Az első koncert: Klezmer-szvit:


Olvashatsz a zenekarról itt, itt és itt is.

„Szeged Városközpontjának Funkcióbővítő Fejlesztése”
DAOP-5.1.2/C-2009-0001 projekthez kapcsolódó rendezvények

2010. szeptember 16-19. csütörtök-vasárnap
Örökségnapok

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata funkcióbővítő fejlesztéseket valósít meg a belvárosban. Ennek részeként a Gutenberg utca és a körülötte elterülő volt zsidó negyed kulturális életének fellendítéséhez kapcsolódik a 2010. szeptember 16-19. között a Régi Zsinagógában megrendezésre kerülő Örökségnapok programsorozat, ennek része a Sheket koncertje.
Egyúttal az idei Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz is kapcsolódunk, melynek idei témája: Szakrális terek.

Az Örökségnapok programjaira a belépés ingyenes, helyfoglalás ajánlott!

Az Örökségnapok programsorozata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.





Boleman Kata – ének, Szabó János – hegedű, P. Kovács Zsolt – klarinét, Mr. Edwards – harsona, Gulyás-Szabó Gergely – zongora, szintetizátor, Velcsev Dejanov Kosta – gitár, ének, Hohl Zsuzsanna – basszusgitár, Szegény István – dob

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006