Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Szegedi Focus Műhely: Happy Hour

Régi Zsinagóga 2010.09.03. 19:30

városi vándorkoncert

A Szegedi Focus Műhely a játékosság és a formanyelvek kísérleteként, műfajokat összekötő, műfajokon áthajló alkotásokat hoz létre. A Happy Hour a koncert, az akcióművészet, a street art és a színház elemeit ötvöző ván-dorkoncert, melynek nagysikerű bemutatója a 20. THEALTER Fesztiválon volt.

A cím pontosan jelzi, hogy a fő célkitűzés egy boldog óra szerzése a hallgatóknak, nézőknek. A boldogság, mint összekötő vezérfonál jelenik meg a koncerten, melynek fő témái: a remény, azaz remény a boldogságra, a boldog élet, azaz a boldog élet utáni vágy, és a boldogság egy különleges állapota, amikor megadatik, hogy tisztán lás-sunk.
A költészettel és a zenével egyenértékű az előadásban a látvány, hiszen Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Fodor Ákos, Szilágyi Domokos, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila szövegei nem a hagyományos módon, hanem különleges látvány- és hangzóvilágként, sok esetben a humor forrásaként, vagy meghökkentő, groteszk elemekként jelennek meg, hol suttogva, hol beatboxként vagy dadaista hangköltészetként.

„Sokszor láthatott már a Thealter közönsége is hasonlóan könnyed, szellemes, azonban valamennyire elgondol-kodtató produkciót. Ami kiemeli ezt az előadást és a Focus Műhelyt is az átlagból, azok a váratlan megoldások, a nem megszokott látványok. (…) Mindenkinek mást jelenthettek a különböző számok, ez lírai alkotások esetében mindig így van. Egy valami azonban közös volt a nézőkben: boldog egy órát töltöttek a Pinceszínházban.” (Horváth Attila, delmagyar.hu)

Boldog órák a művészetek völgyében - a szeged.hu tudósítása

Támogató: MASZK Egyesület (Szeged), REÖK, NEFMI
Kommunikációs támogató: Factory Creative Studio

www.focusmuhely.hu


Alkotók:
Csorba Kata (ének), Seres István-Pipu (ének), Varga Norbert (ének, gitár), Préda-Kovács Zsolt (zongora, klarinét, szaxofon, ének)
Zeneszerző: Préda-Kovács Zsolt, Focus Műhely
Látványtervezés, fények: Szabó Gábor
Jelmez: Szántó Cecília, Petró Mária
Koncert-koncepció: Benkő Imola Orsolya

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006