Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Szegedi Focus Műhely: 5 korlát

Régi Zsinagóga 2010.05.17.

mai moralitás

A Szegedi Focus Műhely előadása „mai moralitás”. A moralitás allegorikus szereplőket felvonultató vallásos színjáték, s a középkori moralitások a megszemélyesített bűnöknek és erényeknek az ember lelkéért folyó harcát jelenítették meg. Az 5 korlát az ember lelkében folyó küzdelem során kiépített és megmerevedett korlátokat mutatja be, amelyek akadályoznak bennünket. Ez az öt korlát az önzés, az irigység, a hazugság kontra őszinteség, és a szerelmi birtoklás. Az előadás arra tesz kísérletet, hogy az önzésről szeretettel, a hazugságról őszintén, az irigységről leplezetlenül, a szerelmi birtoklásról szabadon szóljon. A Kosztolányi, Hajnóczy, Beckett és Bergman inspirálta „montázs-szituációk” alkalmat adnak arra, hogy humorosan felvonultassák a korlátok mechanizmusát.

Adott egy börtön-szerű tér. Adott 3 férfi és egy nő, akiket fogva tart/irányít az ötödik szereplő, a Fény. Az egymás után felvillanó szituációkban a szereplők felvérteződnek vagy sebeket szereznek? Hol van szabadságuk a létbe vetettségben?
 
5 mondat a Szegedi Focus Műhelyről

A Focus Műhelyt 2002-ben egy egyéves színházi tréning indította útjára Szegeden, amit a társulat jelenlegi rendezője (Benkő Imola Orsolya) vezetett. A társulat azóta kinőtte az egyetemi színház kereteit és független színházi műhelyként működik. A Focus Műhely tagjai elkötelezetten keresik a színház legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeit és kommunikációs csatornáit.
Nem tartják magunkat sem epikus, sem mozgásszínháznak, nem tudnak és nem is akarnak kategóriákban gondolkodni. A színészi test erejében és a kihívó nézői tekintetben hisznek.

Támogató: Oktatási és Kulturális Minisztérium, MASZK Egyesület
Kommunikációs támogató: Factory Creative Studio

www.focusmuhely.hu


F1: Szerdahelyi Mátyás
F2: Seres István
F3: Balog József
N1: Csorba Kata
Kontroll: Fény

szövegíró, dramaturg: Csikós Ildikó
fények: Szabó Gábor
rendező: Benkő Imola Orsolya

Jegyár:800 Ft
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006