Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

MAPA Karavan 1998 Projekt

Régi Zsinagóga 1998.09.28.

A holland székhelyi MAPA (Moving Academy for Perfoming Arts) és a MASZK Egyesület évek óta tartó együttműködésének köszönhetően első ízben kaphatott ízelítőt a szegedi közönség a "mozgó színészakadémia" munkájából.
A MAPA Karavan célja, hogy intenzív tréningsorozatok keretében fiatal kelet-európai művészeket (tovább)képezzen, valamint kisebb léptékű produkciók létrehozását és turnéját gyakorlati ismeretek átadásával segítse. Különös hangsúlyt fektetnek a kisebb léptékű szervezetekre, társulatokra és azok produkcióira, ugyanis a kelet-európai régió országaiban ezeknek mind gazdasági, mind politikai szempontból gondot jelenthet az "átmenet" mindmáig tartó s még mindig szinte állandó bizonytalanságot jelentő időszaka.
A színészakadémia 1998-as turnéja Berlinből indult és összesen öt kelet- illetve közép-európai országot érintve jutott el Párizsig.

A MAPA posztgraduális "mozgó tréningjeit" elsősorban fiatal színészeknek és performereknek szánja. Az intenzív programok színészeknek, pedagógusoknak és a képzésben résztvevőknek is - a magas színvonalú szakmai fogások elsajátítása, a színházi tapasztalatok átadása mellett - inspirációt jelenthetnek a további munkához. A képzés része a kreativitás és a színészi felkészültség fejlesztése, mozgás- és hangtréning, a díszlet- és jelmeztervezés, a világítás illetve a zene.
A MAPA törekvéseit több hollandiai és európai kulturális intézmény és alapítvány támogatja.

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006