Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Bejelentkezés

 

 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Liliane Csuka: Oszlopok (Les Colonnes)

Régi Zsinagóga 1998.07.31.

Térinstalláció

A kiállítást Tolnai Ottó vajdasági költő nyitotta meg

Liliane Csuka Zürichben született, de Franciaországban él és alkot. 1972-1974 között Zürichben az F+F experimentális formatervező iskolát látogatta. Több rangos díj tulajdonosa, 1976-ban többekkel együtt kiválasztották, hogy az F+F iskolával részt vegyen a Velencei Biennálén. Számos csoportos és egyéni kiállítása volt Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.
Alkotásait zömében rajzok, szobrok és installációk alkotják, de elismerést szerzett cementből, szivacsból, szilikonból, faágból és újságpapírból készült alkotásaival is. Az újságpapírból készült Oszlopok híven tükrözik a rá ható bűvöletet: "Szeretem a beszédet, a nyelvet, a szavakat - és egyidejűleg félek tőlük. Gyógyítanak, sebeznek, untatnak, alakítanak, megvilágítanak, ködösítenek... Gyakran olyanok, mint a borsóleves, melyben megáll a kanál."
A "Oszlopok" vándorkiállítás a Nemzetközi Zsinagóga-lánc programsorozatának keretében 1998-ban látható volt a somorjai, a győri és a nagykanizsai zsinagógákban, Szegedet követően pedig a szabadkai és a kolozsvári zsinagóga látta vendégül.

A Nemzetközi Zsinagóga-lánc programja, a Pro Helvetia Cultural Exchanges East/West támogatásával, a MASZK Egyesület szervezésében.

 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006