Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Októberben is folytatódik Őszi kollekciónk

Október 4-én este fél nyolctól a Szülői értekezlet című előadást láthatja a szegedi közönség, Szabó Borbála darabját Végh Zsolt állította színpadra. A FÜGE Produkció előadása olyan mindig aktuális kérdéseket feszeget, mint hogy „Vajon miért fog el bennünket a rettegés, ha felnőtt fejjel megint be kell ülnünk az iskolapadba? Lehetséges-e a valódi reform ott, ahol a fejekben nem változott meg semmi? Hol van a határ diktatúra és szervezett iskolarendszer között? Hol van a határ felnőtt és gyerek között?”. Az előadásra minden jegy elkelt!

Október 6-án, a THEALTER U21 plusz keretében mutatjuk be Adam Elliot nagysikerű gyurmafilmje, a Mary és Max színpadi változatát, amely egy ausztrál kislány és egy New York-i Asperger-szindrómás öregúr húsz éves barátságának egyszerre humoros és igazán megindító története. Az előadás a Bethlen Téri Színház, a Manna Kulturális Egyesület és a Tünet Együttes koprodukciójaként, a Mosoly Otthon Alapítvány és az Autisták Országos Szövetsége támogatásával valósult meg. Maryt a Junior Prima-díjas Grisnik Petra, Maxot pedig a Tünet Együttes Szegeden is jól ismert kiválósága, Gőz István alakítja. A díszletet Valcz Gábor (Moszkva tér, Poligamy, Isteni műszak) tervezte, az előadás zenéjét Rubik Ernő Zoltán szerezte, a rendező Valcz Péter mentora Jordán Tamás volt.

Október 7-én újra látható lesz Szegeden a Malko Teatro. A Johanna Bulvár című zenés komédiában Hadzsikosztova Gabriella, Mészáros Tamás, Tóth József Jászai Mari-díjas színművész és Novakov Iván mellett a zeneszerző Weisz Gábor szaxofonon, Gyányi Marcell nagybőgőn működik közre. A Sztefan Canev színművei alapján készült előadást, amelyben „zene, tánc, nevetés vezeti végig a nézőt Johanna kicsit furcsa, más aspektusból bemutatott történetén”, C. Nagy István állította színpadra.

Október 8-án a Duda Éva Társulat / Movein Mission két darabbal tér vissza Szegedre a Napfényexpressz sorozat első estjén. A Napfény Expressz a szegedieknek a gyors kapcsolatot jelentette a fővárossal. Azok a táncművészek, akik anno a tánc központjába igyekeztek, ezzel a vonattal jutottak el leggyorsabban. A most induló sorozatban olyan táncosok térnek haza Szegedre, akik saját produkcióikkal vagy társulataikkal elismerést szereztek maguknak, így öregbítve a város hírnevét is. Ezen az estén Duda Éva mellett koreográfusként a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader mutatkozik be. Mindketten a tánc nemzetközi élvonalába tartozó alkotók, munkáikat letisztult, intellektuális és egyben elegáns fogalmazásmód jellemzi. Guy Nader a színházon keresztül érkezett a tánc világába, színészként, rendezőként kezdett dolgozni, majd 2009-tól lett Maria Campos koreográfus társalkotója. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

Október 9-én az Elhanyagolt férfiszépségek című előadással zárul Őszi Kollekciónk a Régi Zsinagógában. A THEALTER U21 plusz kisfesztivál záró darabjában, amely a FÜGE Produkció és a Dumaszínház koprodukciója, Újvári Milán és Andrássy Máté lesz látható, „Kettejük szkeccsparádéjából több kerekedik felszabadító jókedvnél. Olyan játékos egyszerűséggel vallanak a másság megéléséről és a másik elfogadásáról, hogy a kacajok közepette egyszerre könnyebbül meg és szorul el a szívünk. Talán lehet így. Miért nem lehet így?" A két mozgásművész markáns magasságkülönbségét kiindulópontként használó előadás tavasszal a Fővárosi Nagycirkusz és a zsűri különdíját is megkapta a Thália Színház Humorfesztiválján, a VIDOR fesztiválon pedig „A legjobb néma vígjáték, a test színháza” különdíjat nyerte el.
A részletes program itt honlapunkon megtalálható.

Jegyvásárlás elővételben is az előadások napján a Régi Zsinagóga pénztáránál 18.30-tól.
A jegyárak az egyes programoknál találhatók.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006