Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Harsányi Attila újabb díja

Harsányi Attila kapta a legjobb színésznek járó díjat a romániai Piteşti-en: az Aradi Kamaraszínház, a szegedi MASZK Egyesület és a budapesti Bakelit Multi Art Center koprodukciójában készült Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című „radikális stand up tragedy”-ben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést.

Az előadás ősbemutatója júliusban volt a THEALTER fesztiválon, szeptemberben bemutatták Budapesten a Bakelit Multi Art Centerben, majd Aradon az Aradi Kamaraszínházban. Ezt követően októberben Csíkszeredában, a VII. Interetnikai Színházi Fesztiválon, majd november elején Bukarestben, a Független Színházak Országos Fesztiválján is láthatta a romániai közönség.
A Piteşti-en november 14-19. között megrendezett XVIII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon, ami az V. Balkáni Színházak Fesztiválja is egyben, többek között koszovói, albán, szerb, bolgár és román társulatok mutatkoztak be, a Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll volt az egyetlen magyar nyelvű produkció. A szakmai zsűri tagjai a svédországi Zoltan Schapira, Coca Bloos színművésznő, Marinela Ţepuş, a bukaresti Nottara Színház menedzsere és a szerbiai Dragan Jakovljevic rendező voltak.

A MASZK Egyesület 2011-ben készítette az első koprodukciós előadást az Aradi Kamaraszínházzal, az együttműködés számos fesztiválsikert hozott. A 2011-ben elsőként bemutatott, Éder Enikő és Harsányi Attila főszereplésével készült Kvartett, melyet Balog József állított színpadra, elnyerte a Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál Interkulturális Párbeszéd különdíját, és különdíjjal jutalmazta a produkciót a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokvium zsűrije is Gyergyószentmiklóson. A 2013-ban az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Békéscsabai Jókai Színház együttműködésében készült Tündéri című minimál-szürreál musical ugyancsak sikerrel szerepelt tavaly Piteşti-en: Tapasztó Ernő a legjobb rendezésért járó díjat vehette át.
 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006