Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

TESZT után, Kisvárda előtt

Arad-Szeged-Budapest sikerek Nagybányán

ATELIER 2012 – XX. Nemzetközi Műhely Színházi Fesztivál Nagybányán


Idén június 3-a és 9-e között került sor Nagybányán a XX. Nemzetközi Műhely Színházi Fesztiválra, amely Románia legrégebbi nemzetközi színházi seregszemléje.

A hazai – bukaresti, kolozsvári, nagyváradi, aradi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, Piatra Neamt-i és nagybányai – társulatok mellett olasz, japán és magyar produkciók is bemutatkoztak a a Radu Macrinici román drámaíró által életre hívott jubileumi eseménysorozaton.

Az idei versenyprogramba meghívást kapott az Aradi Kamaraszínház és a MASZK Egyesület koprodukciójában tavaly bemutatott Kvartett is, melyet Balog József állított színpadra. A már több fesztiváldíjat elnyert produkciót, s benne Éder Enikőt és Harsányi Attilát, június 8-án 17 órától láthatta a nagybányai közönség.

A jubileumi Műhely Fesztivál június 9-én díjkiosztó ünnepséggel zárult, melyen Éder Enikő elnyerte a legjobb női alakítás díját, de az előadás jelölést kapott a legjobb előadás (a fesztivál nagydíja) és Harsányi Attila a legjobb férfifőszereplő díjra is a Doru Mares színikritikus, Ion Ardeal Ieremia rendező, Claudiu Groza teatrológus, Corneliu Dan Borcia színész és Ioan Botis színikritikus alkotta zsűritől.

A fesztivál versenyprogramjába meghívást kapott a tavalyi THEALTER Fesztiválon bemutatott Rejtőzködők című előadás is, amely az Aradi Kamaraszínház és az Andaxínház koprodukciója. Az előadás két jelölés - Legjobb női főszereplő: Góbi Rita, Legjobb koreográfia: Zsalakovics Anikó - mellett egy díjat is elnyert: a Legjobb színpadi zene kategóriában Ágoston Béla kapta az elismerést a rangos versenyen.


 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006