Oldaltérkép English
keresés
Maszk
 

Közösség

 
 

NCA

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumának támogatásával jött létre 2006-ban.
 
fesztivalszovetseg
A MASZK Egyesület és a THEALTER fesztivál a Magyar Fesztivál Szövetség tagja.
 
Befogadó Szinházak Társulása
A MASZK Egyesület a BESZT alapító tagja.
 
Független Színházak Szövetsége
 

Támogatóink

Open Society Fundation
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
 

Tájolási támogatás a Béres Márta One Girl Show-nak

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) az Újvidéki Színházat, a Szabadkai Népszínházat, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházat és a Zentai Magyar Kamaraszínházat kiemelt intézményként tartja számon. Előadásaik utaztatását másodízben támogatja.
Korhecz Tamás, az MNT elnöke elmondta, hogy a program célja egyrészt a kiemelt intézményekről való gondoskodás, hogy minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak számukra, másrészt az, hogy minél több olyan magyar emberhez jusson el ez a kulturális tartalom, érték, akinek egyébként nem lenne lehetősége profi színházi produkciókat megtekinteni.
Az érintett színházak egyenként mintegy 400 ezer dinárt kapnak az MNT-től. A társulatvezetők is egyetértettek abban, hogy a tájolás fontos, nemcsak a színházak, hanem a közönség és a vajdasági magyar közösség szempontjából is.

A tájolási program keretében a színházak több mint 20, többségében magyar lakta vajdasági településen 23 előadást játszanak.
A Kosztolányi Dezső Színház a Béres Márta One Girl Show című produkciót utaztatja, és 12 helyszínen tervezi bemutatni. Urbán András igazgató szerint ez a darab kiválóan működik a térség bármely településén, hiszen egy vajdasági lány mindennapjait mutatja be.

 
 
  Látogatók száma: KÜLDÉS E-MAILBEN NYOMTATÁS VISSZA A LAP TETEJÉre
  maszk@maszk.hu Adatvédelmi elveink Impresszum MASZK 2006